Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zonna bij de regenboog. (foto: Geert Gebbing)
Zonna bij de regenboog. (foto: Geert Gebbing)

Terugblik op de boekpresentatie van het prentenboek 'Vlieg op Zonna'.

DOORNENBURG - Wat een drukte was het woensdagavond op kasteel Doornenburg. Van heinde en verre kwamen de genodigden naar de boekpresentatie. In de sfeervolle hal werden ze verrast door prachtige harpmuziek. Er hing een zeer blije en gemoedelijke sfeer. Het geheel had het karakter van een reünie.

Door een wonderschoon Iers lied werd het publiek in de juiste sfeer gebracht. Daarna wachtte hen de volgende verrassing. In de ridderzaal stond een levensgrote regenboog met daarop zonne-elf Zonna die helemaal in het goud gekleed was. Zij bekeek het binnenkomende publiek met veel aandacht. Jeetje, ze kwamen allemaal voor háár! Door middel van een gedicht vertelde Zonna / Netty hoezeer ze de mensen bewonderde. Zij wilde net zo worden als zij!

De bezoekers waren meteen helemaal in de ban van het verhaal. Op een spannend moment werd het verhaal afgebroken. 'Ik ga niet het hele boek verklappen', aldus Netty Gebbing, de schrijfster van het boek. Netty vertelde hoe ze ertoe gekomen was om dit boek te schrijven. Ook de titel werd uitgelegd. Hierna vertelde Annie over haar werk. In het boek is kasteel Doornenburg als decor gebruikt. Het Middeleeuwse kasteel is in zijn volle glorie te herkennen. Ook zijn veel details uit het kasteel terug te vinden. Het boek is vanaf nu te koop in de plaatselijke boekhandel.

Meer berichten