Ooievaarsnest voor Hulhuizen. (foto: Hulhuizen200)
Ooievaarsnest voor Hulhuizen. (foto: Hulhuizen200)

Ooievaarsnest voor Hulhuizen

Algemeen

HULHUIZEN - Het Buurtcomité Hulhuizen200 heeft vergevorderde plannen om in samenwerking/samenspraak met IVN Natuur Educatie, een kunstmatig ooievaarsnest te realiseren in 'De Heerlijkheid Hulhuizen'.

De gemeente Lingewaard wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in hun buurt. Via de actie Lingewaard Doet kunt u eenvoudig en snel een bijdrage leveren. Iedere huishouding in Gendt en Angeren heeft een waardecheque gekregen om te besteden bij aangemelde projecten. Heb je een cheque ontvangen en wil je deze doneren aan het Ooievaarsnest in 'De Heerlijkheid' Hulhuizen? Ga dan naar lingewaarddoet.nl en doneer aan het project Ooievaarsnest voor Hulhuizen.

Het project zal uiteindelijk voor één ooievaarspaar gerealiseerd worden, dat hopelijk jaarlijks terug zal keren. De realisatie is gepland vóór het broedseizoen in 2019. Het zal een mooi schouwspel zijn voor alle inwoners van Hulhuizen, Gendt en natuurlijk en niet te vergeten de vele passanten op de Waaldijk.

De exacte locatie wordt nog definitief nader afgestemd met Comité Hulhuizen200, een afgevaardigde van IVN Natuur Educatie en een grondeigenaar in Hulhuizen. We kunnen al wel vermelden dat de locatie binnendijks aan de Waaldijk zal zijn. De gesprekken hierover zijn inmiddels gaande.

Om dit ooievaarsnest te realiseren, is een geldbedrag nodig. We hopen op vele donaties vanuit de gemeenschap. Sponsoring hiervoor kan natuurlijk ook. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar Hulhuizen200@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant