Pyjamafeest op de peutergroep de Vlindertuin. (foto: Y. Rasing)
Pyjamafeest op de peutergroep de Vlindertuin. (foto: Y. Rasing)

Pyjamaboekenfeestgala op IKC Het Drieluik

Algemeen

HUISSEN - Afgelopen vrijdag 12 oktober vond er in Huissen een heus boekenfeest plaats.De hele avond stond in het teken van de afsluiting van de kinderboekenweek.

Voor de allerkleinsten van de peutergroep en de onderbouw was er een pyjamafeest. Alle kinderen kwamen om 17.00uur in pyjama met knuffel naar school. Dat vonden ze maar wat raar! En toen ze zagen dat de juffen ook in hun pyjama aanhadden moesten ze er hard om lachen. En dat was niet het enige dat raar was deze avond. Het diner bestond uit een frietkliedertafel. Eten zonder ook maar een bord op tafel, wat gek maar wat leuk! De leerkrachten hebben genoten van de verbaasde snoetjes.

Daarna werd er een poppenkast spel gespeeld door Truus van Berbar. Wat een ervaring, de mondjes vielen open. Een prachtige avond voor de onderbouw.

Voor de bovenbouw was er een boekenbal gala georganiseerd, niet in de pyjama naar school maar in een echte gala jurk, met krullen in het haar of in een net pak met de haren strak in de gel. Mooie knappe jongens en meiden. Er wordt volop gefeest met dans, muziek en een hapje en een drankje. En tijdens de kinderboekenweek hebben de bovenbouw kinderen een verhaal / gedicht geschreven of een boekenkaft gemaakt. Door de jury bestaande uit de leerkrachten, is de gouden griffel en het gouden penseel uitgereikt. het was een geweldige afsluiting van de kinderboekenweek.

Uitgelicht

Digitale krant