TOP-Film (livestream): Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethoven en Brahms

Algemeen

BEMMEL - Op donderdag 22 november kan men via livestream getuige zijn van een prachtige concertfilm. Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt Beethovens Vierde pianoconcert en de Tweede Symfonie van Brahms, topstukken uit de klassiek-romantische periode.

Vierde pianoconcert van Beethoven: Het orkest bundelt hier zijn krachten met sterpianist Yefim Bronfman. Deze Russisch-Israëlisch-Amerikaanse meester staat bekend als een zwaargewicht, uitblinkend in tumultueuze stukken. Nu buigt Bronfman zich echter over het subtielste en tederste pianoconcert dat Beethoven componeerde.

Tweede Symfonie van Brahms: Johannes Brahms begon relatief laat met het componeren van symfonieën. Zijn respect voor Beethoven was zó groot dat hij zich er lange tijd niet aan waagde. Uiteindelijk schreef hij er vier, elk met een eigen karakter. De Tweede wordt qua karakter vaak vergeleken met Beethovens Pastorale: orkestmuziek als een zomerwandeling. Volgens Brahms zelf echter was het werk ´ondraaglijk melancholiek´.

Aanvang 20:00 uur in de Theaterzaal. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant