(foto: SLG)
(foto: SLG) Foto: foto’s zijn gemaakt door SLG

Start Zwerfafvalbrigade Huissen groot succes

Algemeen

HUISSEN - Zaterdag 9 november ging de Zwerfafvalbrigade Huissen officieel van start. Nadat alle vrijwilligers samen met wethouder Theo Janssen op de foto waren gezet, trok de ploeg er op uit om het zwerfafval op te ruimen. Langs de dijk, in de bermen, maar ook in plantsoentjes en op straat lag veel afval. De vrijwilligers van de nieuwe Zwerfafvalbrigade kwamen dan ook met vuilniszakken vol afval terug.

De Zwerfafvalbrigade Huissen wil met de opruimacties ook mensen ervan bewust maken dat afval niet op straat hoort. Als iedereen het in prullenbakken doet of meeneemt naar huis, dan ziet de omgeving er een stuk schoner uit. Dat sluit helemaal aan bij de doelstelling van de gemeente Lingewaard. Boa's spreken namelijk mensen aan die afval op straat gooien, vertelde de heer Janssen. Ze krijgen een waarschuwing en hun gegevens worden genoteerd. Als ze nog eens worden betrapt, volgt een boete. Zo wordt het probleem van zwerfafval samen effectief aangepakt.

De vrijwilligers zijn vast besloten om actie te blijven voeren tegen zwerfafval. Ze zijn van plan om basisscholen te benaderen en met winkeliers in gesprek te gaan over het afvalprobleem. Onderweg kregen ze al positieve reacties. Al met al een prima begin voor een groep gemotiveerde vrijwilligers!

Wilt u ook meedoen? Neem dan contact op met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via telefoon 026 3537444 of d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl. Meer informatie staat op http://landschapsbeheergelderland.nl/soorten-vrijwilligerswerk/.

Uitgelicht

Digitale krant