Zonna met haar prins bij Kasteel Doornenburg. (foto: Richard van Driel))
Zonna met haar prins bij Kasteel Doornenburg. (foto: Richard van Driel)) Foto: Richard van Driel

Netty Gebbing signeert boek 'Vlieg op Zonna ' bij The Read Shop in Gendt

Algemeen

GENDT - Het tweede prentenboek van Netty Gebbing en Annie Meussen is verschenen. ‘Vlieg op Zonna’ gaat over een zonne-elf die het leven boven op de zon verschrikkelijk saai vindt.

Ze zeurt de hele dag door: ‘Waarom is het hier altijd zo warm? Ik wou dat het zo koud was, dat het puntje van mijn neus bijna kon bevriezen. En waarom is het hier nou nooit eens donker? Dat lijkt me zo spannend.’ Gelukkig heeft ze Doler, hij is haar allerbeste vriend en hij helpt haar zo goed als hij kan. Hij weet haar altijd weer op te vrolijken. Zonna wil één ding: leven op de aarde. Daarom bouwt Doler een prachtige regenboog voor haar. Vanaf die plek kan Zonna de mensen heel goed bekijken.

Maar toch begint ze weer te zeuren, dan is voor Doler de maat vol! Woedend stuurt hij haar naar de aarde, maar voor straf gaat ze als bromvlieg. En dan begint haar leventje op die mooie aarde… Een zeer fantasievol verhaal, waarin al het onwaarschijnlijke mogelijk is. Annie Meussen heeft het boek geïllustreerd met schitterende, kleurrijke aquarellen, waarop je steeds wat nieuws ontdekt. Het sprookje speelt zich af in de Middeleeuwen.
Uiteraard is Kasteel Doornenburg prominent in het boek afgebeeld.

Op zaterdagmiddag 24 november vanaf 14.00 uur komt Netty Gebbing het boek signeren bij de The Read Shop in Gendt. Wees erbij! De prijs is 14,99 euro.

De vlieg Zonna boven Kasteel Doornenburg. (foto: Richard van Driel)

Uitgelicht

Digitale krant