Egelverblijf. (foto: Sandra Bak)
Egelverblijf. (foto: Sandra Bak) Foto: Sandra Bak

Egel in de spotlight

Algemeen

LINGEWAARD - "Als natuurgids in opleiding voor Lingewaard Natuurlijk verzorg ik, samen met de andere gidsen de lessen voor de allerkleinste natuurvrienden: basisschoolkinderen uit groep 1 en 2 van alle scholen in heel Lingewaard."

"Het seizoen voor het zogeheten Egelpad is bijna afgelopen, en we hebben heel wat jeugd en begeleiding enthousiast mee zien doen bij de speurtocht naar alle houten egels met opdrachten. Voor de beeldvorming konden de kinderen aan het eind van de ochtend een opgezette egel zien en voelen hoe zijn stekels prikken. Leuk, maar toch wel een beetje eng voor sommigen."

Het mooiste was dat we in onze eigen tuin op gegeven moment een kleine egel voorbij zagen komen. Het was alsof er een VIP in de tuin was beland. Wat konden we doen om deze vriend in onze tuin te houden? Terwijl de egel werd bezig gehouden met een heerlijk hapje kattenvoer, waren mijn jongens al bezig met het egelverblijf: het moest muren hebben, een dak dat niet lekte, kranten en zacht gras als een lekker bedje voor de lange winterslaap. De filmster werd op de foto gezet en video’s werden er gemaakt en iedereen moest weten dat wij zo’n belangrijke gast hadden. De video werd uiteraard ook gedeeld met de kinderen die het Egelpad liepen: 'mag ik hem nog en keer zien?'.

We hebben de egel nog regelmatig voorbij zien wandelen in de schemering, maar of het verblijf voldeed aan alle egelwensen? We zullen zien…", aldus Sandra Bak namens Lingewaard Natuurlijk.

Uitgelicht

Digitale krant