Logo gemeentenieuwsonline.nl

Lustrum 'Kunst in Kasteel de Kinkelenburg'

BEMMEL - De vijfde editie van Kunst in Kasteel de Kinkelenburg vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 december. Het kasteel is van 11.00–17.00 uur opengesteld voor het publiek. Dertien kunstenaars tonen hun nieuwste werken.

"Naast schilderijen, sieraden en lichtsculpturen tonen wij u beelden in diverse materialen en technieken, waaronder glas, brons en steen. Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening." Burgemeester Schuurmans opent zaterdag 8 december, om 15.00 uur, de expositie met een welkomsttoespraak. Violist Gijs van Vliet verzorgt de muzikale omlijsting. De ondernemersvereniging heeft ook dit jaar Eelko van Iersel en Marjo Wiltingh gevraagd voor de organisatie. Met deze jubileumeditie hebben ze weer flink uitgepakt met kunstenaars. Wim Jonker toont zijn huisjes, uitgevoerd met verschillende materialen in 3D-sculpturen.

Als toeschouwer waan je je in een Braziliaanse favela of in een Grieks bergdorp. Claartje van Oosterum toont natuurgetrouw, keramisch werk. Recent heeft ze in opdracht voor George Baker een prachtig gelijkend portret gemaakt. Er zijn exclusieve sieraden van Marijke Verhoeven in goud, zilver en stenen. Denny Baggen exposeert haar schilderijen met dierfiguren en mensen, in een spannend abstract lijnenspel. Tina Lintvelt toont bronzen beelden geïnspireerd door de natuur. In augustus leek het er nog op dat deze editie niet kon plaatsvinden. Een auto doorboorde de hoofdingang van het gemeentehuis, waardoor de gemeente tijdelijk moest uitwijken naar het kasteel. Begin oktober kreeg de organisatie definitief te horen dat het kasteel beschikbaar is voor deze expositie.

Meer berichten