Logo gemeentenieuwsonline.nl
Meander in actie. (foto: Hans Rutgers)
Meander in actie. (foto: Hans Rutgers) (Foto: Hans Rutgers)

Zingen in je moerstaal: een daverend succesconcert van Meander

BEMMEL - Het Nederlandse lied was dit jaar het thema bij Meander. De leden hadden bij elk lied een passende limerick gemaakt, die presentator Martijn van Vuuren voordroeg. Op losse borden in de zaal stonden leuke woordgrappen.

Na De Zee van Toon Hermans bracht Meander, onder leiding van de nieuwe dirigent, Arjan van der Roest, een medley van Ramses Shaffy, gevolgd door De Avond en Daarbij de waterkant. De zaal liet zich daar regelmatig ook bij horen.

Dick van Altena, onze Betuwse zanger-songwriter, boeide de zaal in twee optredens met een aantal zelfgeschreven luisterliedjes in het Betuws. Mooie teksten met jeugdherinneringen en vergelijkingen tussen toen en nu, met daar tussendoor een countrysong. Genieten hoor!

Martijn van Vuuren liet horen dat hij ook prachtig kan zingen. Begeleid door onze fantastische pianist Wouter Broens, zong hij Het Dorp en een paar liedjes van Toon Hermans.

Bij het tweede optreden bracht Meander onder andere een medley van liedjes van Harrie Bannink en Annie M.G. Schmidt en Mag ik dan bij jou, met als slot Aan de Amsterdamse grachten. De bezoekers in de goed gevulde zaal zongen bij een aantal liedjes enthousiast mee.

Dick van Altena sloot, samen met Meander, dit geslaagde concert af met het over bekende lied: “Eens zal de Betuwe in bloei weer staan"

Meander treedt op 15 december weer op in de TheaterKerk. Dan als gastkoor bij het jubileum van de Leemkuulers. Info op www.deleemkuulers.nl.

Meer berichten