Afbeelding

Kerst – 'Geef de liefde een gezicht'

Algemeen

HUISSEN - Met Pasen is er de Passion. Wat is er met Kerst? Het lijdensverhaal van Jezus krijgt een eigentijdse vertaling. Oude en grote woorden als kruis en lijden, verzoening en offer zijn té zwaar en té klassiek. We willen ze bij de tijd brengen, updaten. Maar een kind in de kribbe dat mij aankijkt, hoeft niet vertaald te worden.

Kwetsbaar, kostbaar, een geschenk van het leven. Liefde van twee mensen die een gezicht krijgt. Stef Bos schreef voor deze kerstnacht een lied over en voor al die kinderen die ons aankijken: ‘Geef alles wat je hebt, geef de liefde een gezicht’. Zo worden kinderen in het leven ontvangen en geboren.
In de Oosterse kerken is er met Kerst de grote vreugde dat God de wereld veranderde door er zelf deel van uit te gaan maken. Je geeft jezelf in wat en waar je bent. En dat ligt niet vast, daarin worden God en mens steeds opnieuw geboren. Kerkvader Augustinus schreef bij dat mysterie: ‘Waarom heeft God de mens geschapen? Om een nieuw begin mogelijk te maken’ (Matthijs Glastra).

Kerkdiensten Protestantse Gemeente Huissen:

Zondag 23 december 2018, 10.00 uur, vierde advent. Maandag 24 december 22.00 uur kerstnachtviering m.m.v. de cantorij. Dinsdag 25 december 10.00 uur, kerstmorgen, gezinsdienst. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Ook op vrijdagmiddag is de kerk van 14-16 uur open. Je kunt gewoon binnenlopen. Van harte welkom!

Uitgelicht

Digitale krant