Deelnemers mini Roparun 2018. (foto: John Roelofs)
Deelnemers mini Roparun 2018. (foto: John Roelofs) Foto: John Roelofs

Mini-Roparun in Angeren voor de strijd tegen kanker

Algemeen

ANGEREN - Op zaterdagochtend 5 januari houdt Team 031 Lingewaard weer zijn traditionele Mini-Roparun.

Deze Mini-run die wordt gehouden om geld in te zamelen voor de stichting Roparun en is een stap naar de 'grote' Roparun estafette 2019. Deze grote estafette-run loopt team Lingewaard binnen 50 uur hardlopend van Parijs naar Rotterdam. Met de Roparun wordt geld ingezameld om het leven van mensen met kanker wat te verlichten door ze te ondersteunen.

De Mini-Roparun start dichtbij sportpark De Poel van voetbalvereniging Angeren en brengt de deelnemers in twee afstanden, 6 en 10 km, via de Kampsestraat door het gebied waar de Linge stroomt weer terug naar de finish.

Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur in de kantine van sportvereniging Angeren, Poelsestraat 52 in Angeren. Inschrijfkosten zijn 7,50 euro (5 voor jeugd tot en met 16 jaar). Er wordt in vier categorieën gelopen: jeugd meisjes, jeugd jongens, dames en heren. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen te winnen.

Starttijden

De starttijden zijn 10.30 uur voor de 6 kilometer en 10.45 uur voor de 10 kilometer. Na de prijsuitreiking zal aansluitend een loterij plaatsvinden. De totale opbrengst van dit evenement gaat naar Roparun 2019.

“Mocht je het nieuwe jaar sportief willen starten, dan nodigen we je van harte uit deel te nemen aan deze run", zegt de organisatie. "Met de minirun kan het nuttige met het aangename worden gecombineerd en je bent ook nog goed bezig om die ‘rotziekte’ waar bijna iedereen direct of indirect mee te maken heeft het hoofd te bieden."

Uitgelicht

Digitale krant