Logo gemeentenieuwsonline.nl

Filmavond 'Inspiratie uit het kloosterleven'

HUISSEN - De protestantse gemeenten in Lingewaard bieden dit jaar een aantal activiteiten aan waarbij de rode draad is het jaarthema van Pleisterplaats Ressen 'Stap in de stilte, inspiratie uit het kloosterleven'.

In Huissen zijn er drie filmavonden. Donderdag 17 januari 'Vision' (2009, Margarethe von Trotta) over Hildegard von Bingen. Hildegard von Bingen (1098 – 1179) was haar tijd ver vooruit. Deze beroemde benedictijnenzuster was een visionair in alle betekenissen van het woord. Zij was een christelijke mysticus, componist, filosoof, toneelschrijver, dichter, naturalist, wetenschapper, arts, kruidkundige en ecologische activist. Ze richtte een eigen vrouwenklooster op en joeg daarmee veel van haar mannelijke collega's tegen zich in het harnas. In 2012 is deze vooruitstrevende vrouw vol van geloof, verandering en verlichting heilig verklaard.

De aanvang is om 19.30 uur in de protestantse kerk, Raadhuisplein 35 in Huissen. De film wordt kort ingeleid en na afloop is er – voor wie wil - tijd voor nagesprek. Voor verdere info: Matthijs Glastra, predikant@pknhuissen.nl, 06 21294143.

Meer berichten