Logo gemeentenieuwsonline.nl
Brandganzen. (foto: Gijsbert Peelen)
Brandganzen. (foto: Gijsbert Peelen) (Foto: Gijsbert Peelen)

Excursie: Wintervogels in de Gendtse polder

GENDT - Of onze winter nu streng is of niet, het is bij ons altijd warmer dan in Noord- of Centraal- Europa. Veel vogels overwinteren dan ook hier. Zoals kol- en brandganzen, grote zaagbekken, nonnetjes, kramsvogels en koperwieken. Soms zien we de zeldzame roodhalsgans of zelfs de middelste zaagbek.

Op zondag 20 januari kan een ieder mee op excursie in de Gendtse polder met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Vanaf 13.45 uur is het verzamelen bij Polderweg nummer 8 in de bocht bij steenfabriek Rodruza in Gendt. De excursie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

"We gaan speuren naar activiteiten van allerlei vogels, reeën en bevers. Langs- en op de kleigaten zijn er ongetwijfeld watervogels te zien. Met wat geluk vliegt er een vis- of zeearend over, het zou zo maar kunnen! Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur."

Tip: trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. Deze tocht is niet geschikt voor mindervaliden. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Deelname volwassenen 3,- en kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Voor informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten