Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wormenhoopje, wat gebeurt er zichtbaar en onzichtbaar in onze bodem? (foto: Aad Termorshuizen)
Wormenhoopje, wat gebeurt er zichtbaar en onzichtbaar in onze bodem? (foto: Aad Termorshuizen)

Lezing over bodemleven in Bemmel

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt op woensdagavond 16 januari een lezing 'Bodemleven' in de Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

De lezing gaat over wat er nu aan kennis is over het bodemleven, maar ook over wat we nog niet weten. Biologische bodemvruchtbaarheid en ziektewerendheid, maar ook hoe ingewikkeld het bodemecosysteem is. Ingrijpen in dit systeem kan onvoorspelbare effecten hebben en die aspecten komen ook aan de orde.

De lezing wordt verzorgd door Aad Termorshuizen. Aad heeft al 30 jaar de focus op bodemleven en plantenziekten. Hij heeft 20 jaar gewerkt bij Wageningen Universiteit en 10 jaar research gedaan. Hij geeft graag zijn mening over de zin en onzin van bodemkwaliteit. De bodem heeft van nature een geweldige bufferende werking. Ook de samenhang tussen de verschillende systemen is heel boeiend. En hoe wordt er omgegaan met gewasresten, grondbewerking, vruchtwisseling en organische-stofbeheer? Voldoende voor een leerzame en boeiende avond.

De kosten zijn 7,50 euro per persoon inclusief koffie of thee. Houders van de Vriendenkaart van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Voor informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten