Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Dorien de Keizer)
(foto: Dorien de Keizer) (Foto: Dorien de Keizer)

Pheidippides kiest lopers van het jaar

HUISSEN - Ook dit jaar hebben de trainers van Pheidippides na de laatste training de lopers van 2018 bekend gemaakt. Dat word je niet zomaar. Je moet positief en langdurig zijn opgevallen. Zij verdienen het dus om in het zonnetje gezet te worden.

Soms zijn dat ze op bijzondere wijze terug gekomen zijn na een blessure, of zijn ze in beeld gekomen door nieuwe elementen toe te voegen aan het palet van de vereniging of door extra inzet voor de vereniging. Niet de enkelvoudige extra’s, maar juist een combinatie van meerdere factoren maakt iemand tot loper van het jaar.

De eer viel te beurt aan een van onze wandelaars. Zij was zeer trouw aan de club. Ze verhuisde meermalen buiten Huissen, maar bleef Pheidippides trouw. Tijdens de training was ze gezellig aanwezig. Ook viel de eer te beurt aan een hardloopster. Zij heeft dit jaar mede lopers/sters over weten halen om naast het lopen in open water te gaan zwemmen. Heeft ze voor het eerst een marathon uitgelopen en hielp ze het Pheidippides weekeind in Workum organiseren.

Volgens het rapport van de trainers (ja het waren er voor hem meer dan een) is het opgevallen dat er door hem regelmatig stukjes in de krant verschenen. Hij zal tijdens een training nooit een loper of loopster alleen laten. Als iemand verder vooruit loopt of achterblijft zal hij zijn best doen om hem of haar weer bij de groep te krijgen. Bij Pheidippides loop je immers nooit alleen.

De lopers van 2018 werden verblijd met een flesje, een oorkonde en een sportief blad. Tot slot sloten we, samen met de kopgroep van Loopgroep Huissen, het jaar af onder het genot van een drankje in De Kuul.

Meer berichten