Afbeelding

Just Like Buddy Holly-tribute met The Wieners in Angeren

Algemeen

ANGEREN - Buddy Holly werd slechts 22 jaar oud, maar hij liet een schat aan prachtige liedjes na, die nog dagelijks op de radio te horen zijn: Oh Boy, It’s So Easy, Heartbeat, Peggy Sue, That’ll Be The Day en ga zo maar door.

Minder bekend, maar volgens de puristen zeker zo fraai, zijn de rockabilly-nummers die hij aan het begin van zijn carrière opnam. Het komt allemaal voorbij tijdens 'Just Like Buddy Holly', het tribute-programma van The Wieners.

De voorstelling volgt het leven van Buddy Holly aan de hand van zijn muziek en staat bol van de anekdotes over het ontstaan van de songs en de onorthodoxe opnametechnieken uit de jaren '50. De vele live-nummers worden precies zo gespeeld en gezongen als destijds door Buddy en zijn band The Crickets. Een must voor nostalgische muziekliefhebbers!

The Wieners begeleidden enkele malen Tommy Allsup, de inmiddels hoogbejaarde maar nog zeer actieve lead-gitarist van The Crickets, de originele begeleidingsgroep van Holly. Er zijn, voor de snelle beslissers, nog een paar kaarten verkrijgbaar voor deze speciale muziekmiddag precies op de 60-jarige sterfdag van Buddy Holly.

Dorpshuis Angeren Theater. Zondagmiddag 3 februari. Aanvang: 14.30 uur, zaal open 13.30 uur. Mail naar tickets@dorpshuisangeren.nl.

Uitgelicht

Digitale krant