Enthousiaste zwemmers 1e editie Swim to Fight Cancer Nijmegen. (foto: Sjaak Snetselaar)
Enthousiaste zwemmers 1e editie Swim to Fight Cancer Nijmegen. (foto: Sjaak Snetselaar) Foto: Sjaak Snetselaar

Tweede editie Nijmegen Swim to Fight Cancer

Algemeen

NIJMEGEN - Na een meer dan succesvolle eerste editie vorig jaar van Swim to Fight Cancer in de Spiegelwaal in Nijmegen zullen op zondag 8 september weer talloze zwemmers het water induiken.

De zwemmers laten zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Elvira den Hertog, initiatiefneemster van Swim to Fight Cancer Nijmegen, is enthousiast over deze tweede editie. "Iedereen krijgt in zijn leven op de een of andere manier met kanker te maken. Of je wordt zelf door de ziekte getroffen of je kent mensen in je omgeving. Er moet nog zoveel onderzoek plaatsvinden om deze ziekte goed te kunnen bestrijden. Voor kankeronderzoek is veel geld nodig. Met deze tweede editie hopen wij het aantal deelnemers van het afgelopen jaar (258) en de opbrengst te verdubbelen. Wij hopen ook dat veel bedrijven zullen aanhaken om ons te steunen. Naast het evenement voor volwassenen en bedrijventeams zal er ook weer een zwemafstand voor kinderen zijn. Zo maken we samen een vuist tegen kanker. Wij gaan als organisatie er in elk geval alles aan doen om het nog beter en nog mooier neer te zetten dan in 2018."

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevent in een stads decor waarbij deelnemers en teams donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. "Doe mee en help mee, zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Heb je plannen om dit jaar ook mee te doen, volg dan de nieuwsberichten in de krant en op de social media van Swim to Fight Cancer Nijmegen."

Uitgelicht

Digitale krant