Afbeelding

Sportman Angeren 2019: 'De Oldtimer'

Algemeen

ANGEREN - Schaatsvereniging De IJsvogels Angeren is dit jaar opnieuw in groten getale afgereisd naar de Weissensee in Oostenrijk om deel te nemen aan de alternatieve elfstedentocht. Zoals ieder jaar gaat hier heel wat trainingsarbeid aan vooraf maar het resultaat mocht er zijn. De 200 km-tochten van dit jaar leverden maar liefst twaalf kruisjes op. Iedereen op zijn/haar eigen manier.

Een bijzondere prestatie werd geleverd door Johan Kuster, binnen de club bekend als 'De Oldtimer'. Deze 74-jarige schaatste feilloos de 200 km uit en behaalde zijn twaalfde elfstedenkruisje. Iets waar ze binnen de schaatsvereniging erg trots op zijn, maar ook in Angeren zelf en verre omgeving.

Het geheim van Johan is nog steeds niet volledig achterhaald, maar duidelijk is, dat hij een goede mix heeft ontdekt tussen de training (inspanning) en de afloop (ontspanning). Doping komt niet in zijn woordenboek voor al lust hij wel graag een kruidendrankje.

Schaatsvereniging de IJsvogels bestaat dit jaar 60 jaar. De actieve leden schaatsen hun rondjes in het Triavium op dinsdagochtend, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend.

Lijkt het jou ook leuk om actief de schaatssport te gaan beoefenen in een gezellige club, kom dan eens naar één van de genoemde trainingsmomenten en maak contact met één van de leden. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan de schaatspakken. De vereniging beschikt niet over een trainer, maar door samen te schaatsen en elkaar te stimuleren kun je jezelf ontwikkelen tot een echte elfstedenrijder. Voor meer informatie zie www.ijsvogels.com

Uitgelicht

Digitale krant