Afbeelding

Strijd om titels HV Huissen en HV Angeren Kampioensraces handbalploegen

Algemeen

Het mannenteam van HV Huissen maakt ondanks winstloze weken nog steeds kans op de titel in de hoofdklasse A. Het vrouwenteam van HV Huissen lijkt zelfs regelrecht op het kampioenschap (in 2B) af te stevenen. Maar aartsrivaal HV Angeren ligt op de loer.

Tekst: Hans Schmeinck

Dat de 'heren' handballers van HV Huissen nog steeds kans maken om nummer 1 in de hoofdklasse A te worden is op z'n minst opvallend te noemen. Afgelopen zondag wist de ploeg van de ervaren Arnhemse trainer Johann Peters voor de vierde keer op rij niet te winnen. De Huissenaren, tot dan toe koploper in de knotsgekke competitie, werden door laagvlieger Hurry Up 2 dik verslagen: 33-25.

,,Een terechte zege, want het is dan wel een jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar, maar ze waren op alle fronten beter dan mijn mannen'', constateerde Peters even nuchter als eerlijk. ,,De jongens wonnen van de mannen.''

Maar 'zijn' mannen staan ondertussen op 'maar' twee punten afstand van koploper UDI 1896 uit Arnhem. Als HV Huissen de komende tijd weer compleet raakt (sleutelspelers Maarten Knuiman en Joep Hoeve ontbraken de afgelopen weken) dan is het nog steeds een serieuze kanshebber voor de titel. ,,Dat is het mooie van deze competitie, omdat het niveau niet echt hoog is kan iedere ploeg van de andere winnen. Het staat zó dicht bij elkaar'', aldus Peters. Belangrijk: de derby UDI 1896-HV Huissen zondag 9 maart.

Vrouwenstrijd

Het kan dubbel feest worden in Huissen, want ook het vrouwenteam van HV Huissen kan kampioen worden. In 2B hebben de Huissense handbalsters alle (14) wedstrijden nog gewonnen. Afgelopen zaterdagavond nog bij Reehorst In Ede: 13-26. De ploeg van trainer/coach Huub Vermeulen staat vier punten los van de nummer twee. En laat dat nou net aartsrivaal HV Angeren zijn, dat zondag nog won van OBW 2 (12-19).

Die ploeg van de Arnhemse Angerenaar Fred Wieland blijft in de tussentijd ook winnen en hoopt op één misstap van HV Huissen. Om dan op 23 maart a.s. thuis in de derby tegen de aartsrivaal de achterstand op de ranglijst te kunnen dichten.

Het andere scenario is dat HV Huissen tegen Angeren de titel binnen kan halen. ,,Dus wij hopen op een misstap van Angeren zodat wij in een thuiswedstrijd het kampioenschap kunnen vieren'', glimlacht teamleider Patricia Willemsen. Haar team is tot aan 9 maart vrij. Dan speelt het uit bij Ha-Stu. ,,Altijd lastig'', aldus Willemsen. Als Angeren blijft winnen blijft het spannend tot aan dé handbalderby van de Betuwe.                                         

Contractverlengingen

Nog niet duidelijk is of de coaches van zowel het mannen- als het vrouwenteam van HV Huissen als van het vrouwenteam van HV Angeren hun contracten gaan verlengen. Johann Peters van de Huissense handballers gaat eind deze maand in gesprek met het bestuur, Huub Vermeulen doet dat in de loop van de komende weken. En Fred Wieland zal waarschijnlijk nog deze week met het bestuur van HV Angeren tot een besluit gaan komen.

Uitgelicht

Digitale krant