Logo gemeentenieuwsonline.nl

Opbrengst is voor de speelweek Hulhuizen Spelotheek 't Gentje collecteert voor Jantje Beton

GENDT - Doe mee, spek de clubkas en help Spelotheek 't Gentje. Van maandag 25 februari tot en met 9 maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen.


Spelen is belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen.
De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor onze eigen clubkas. Die opbrengst is heel erg welkom. Komend jaar willen we deze schenken aan Speelweek Hulhuizen.

Speelweek Hulhuizen organiseert dit jaar weer voor de twaalfde keer een speelweek voor kinderen die op de basisschool zitten. In de eerste week van de zomervakantie komen zo’n 250 kinderen samen in de Speeltuin van Hulhuizen. Samen met vele vrijwilligers zorgt de Speelweek voor een tal aan activiteiten op en rondom de speeltuin. Met behulp van sponsoren en donaties kunnen zij er altijd weer een geweldige week van maken!

"Tijdens de collecteweek lopen we samen langs de deuren. Hoe doe ik mee of waar vind ik meer informatie?
Geef je op bij Linda Schaars, schaarsweijman@msn.com."

Meer berichten