Logo gemeentenieuwsonline.nl
Nog even 'n dansje maken? (foto: M van Eechoud)
Nog even 'n dansje maken? (foto: M van Eechoud) (Foto: m.van eechoud)

Een dag met een gouden randje

LINGEWAARD - Stichting deBol liep op zaterdag 2 februari voor een goed doel! Op een koude, regenachtige dag met zelfs nog een sneeuwbuitje gingen er toch 110 wandelaars op pad om met de deBol snerttocht voor het goede doel: stichting Duchenne Parent Project mee te lopen.

De routes waren prima bepijld en de wandelaars kregen bij de controlepost in Het Ambacht Haalderen een kopje koffie aangeboden, voor velen was deze eerste kennismaking met Ambacht Haalderen een verrassing!

Terug in De Kinkel stond de erwtensoep klaar die speciaal gemaakt was door FruitCompany Kersten, slagerij Buurman en cafetaria Moos Bemmel en Jumbo Scheperkamp zorgde voor broodjes knakworst. De sponsoren werden van harte bedankt. Ze hebben een fantastische bijdrage geleverd, waardoor er een prachtig bedrag bij elkaar werd gesprokkeld voor het goede doel!

Dennis Jansen (24), Duchenne patiënt, was in De Kinkel aanwezig om samen met zijn moeder en zijn 'oude' schooljuf Astrid iets te vertellen over zijn ziekte en dat deed hij met humor, hij genoot van alle aandacht en heeft stiekem met juf Astrid nog even een dansje gemaakt.

Het bestuur van deBol bedankte alle deelnemers, vrijwilligers, pijlenzetters en de mensen van Ambacht Haalderen en cultureel centrum De Kinkel voor het enthousiasme en de steun. "Het is wéér een dag met een gouden randje geworden, waar we met trots op terug kijken!"

Ook de woensdag-wandelaars deden op 6 februari nog een extra duit in het zakje. Binnenkort wordt een cheque van 580 euro overhandigd aan het Duchenne Parent Project.

Meer berichten