Logo gemeentenieuwsonline.nl
Slagwerkgroep Sint- Caecilia Gendt. (foto: Frans Voermans)
Slagwerkgroep Sint- Caecilia Gendt. (foto: Frans Voermans) (Foto: Frans Voermans)

Sint-Caecilia Gendt behaalt tweede plaats op NK

GENDT - De A-Slagwerkgroep van harmonie Sint-Caecilia Gendt heeft op zaterdag 2 februari een prima prestatie geleverd tijdens het NK Concertwedstrijden Slagwerkensembles in Oosterhout (NB). Het NK werd georganiseerd door de Konininklijke Nederlandse Muziek Organisatie.


De twintig Gendtse slagwerkers speelden onder leiding van dirigent Casper Traa een half uur durende programma met daarin de werken Mountains, Relaxed Dance en Kunga. De groep is onlangs uitgebreid met enkele jonge talenten, die doorgestroomd zijn vanuit de B-Slagwerkgroep.
Het optreden werd door de jury beloond met een 8,9 gemiddeld. In de eindrangschikking behaalde de groep een verdienstelijke tweede plaats, één puntje achter de slagwerkgroep van de Christelijke Muziekvereniging uit Bolsward.

"Ook interesse om deze prachtige hobby op te pakken? Er is nog plaats in de opleiding van Sint-Caecilia voor zowel slagwerk (drums, marimba, pauken, snaredrum, djembé et cetera) als blaasmuziek (trompet, klarinet, dwarsfluit, trombone et cetera). Meer info staat op www.harmoniegendt.nl.

Meer berichten