Logo gemeentenieuwsonline.nl
Renate Demon, deelneemster optocht. (foto: Gerdien Jansen)
Renate Demon, deelneemster optocht. (foto: Gerdien Jansen) (Foto: Gerdien Jansen)

Optocht Kraonige Zwaone weer naar oorspronkelijke route

HUISSEN - In tegenstelling tot de voorgaande twee jaren heeft de Optochtcommissie van De Kraonige Zwaone, in afstemming met de deelnemers aan de optocht, besloten de oude route weer in ere te herstellen.

De route start als vanouds op de Helchmichstraat/Vierakkerstraat en loopt dan rechtstreeks naar de markt. Op de Markt zal Prins Lucas op d’n Bok en zijn gevolg de stoet vanaf het podium voorbij zien trekken. Vanaf de markt gaat de optocht naar het einde van de Lange straat waar bij café Het Huessenaortje links af de Walstraat wordt ingeslagen. Via de Kerkstraat en het Mariaplein zal de stoet via de Doelenstraat haar weg vervolgen richting De Gouden Engel waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Met een schot van het Gildekanon zal de optocht om 14.11 uur in beweging worden gezet. Voorafgaand aan het startschot zal Prins Lucas vanaf de Markt de 11 'wiesheden' met het publiek delen. Ook dit jaar zal het ongetwijfeld weer een mooie, fleurige en natuurlijk gezellige optocht worden. De optocht commissie heeft er alle vertrouwen in dat het aanwezige publiek weer volledig aan haar trekken zal komen.

De jury zal ook dit jaar, naast een vaste kern, bestaan uit willekeurige gevraagde mensen uit het publiek. Samen zullen zij de verschillende categorieën objectief beoordelen.

Aanmelden nog mogelijk. "Indien het gaat kriebelen om deel te nemen aan de optocht dan bent u ook welkom. Via de website van De Kraonige Zwaone, www.dekraonigezwaone.nl is inschrijving mogelijk. Er zijn viercategorieën waarvoor u zich kunt opgeven: Jeugd, Individueel, Loopgroep of Praalwagen."

Meer berichten