Logo gemeentenieuwsonline.nl

Mantel der liefde

Madonna del Mare Nostrum of Mantel der Liefde (foto: Hansa Versteeg, 2017)
Madonna del Mare Nostrum of Mantel der Liefde (foto: Hansa Versteeg, 2017)

HUISSEN - In de Bethelkapel in Den Haag hangt een schilderij. Maria en kind, gewikkeld in isolerend folie. Om hen warm te houden, zoals bij drenkelingen en vluchtelingen die uit het water worden gered. Maria in een mantel van liefde, goud en zilver, geel en wit, koningskleuren. Hyperrealistisch. Er wordt door het schilderij naar mij gekeken. Met een neutrale blik. Geen vraag om hulp maar om betrokkenheid. Hoe reageer ik, wat gebeurt er met mij als jij mij aankijkt?

Vier maanden lang verbleef de familie Tamrazyan in de Bethelkapel in Den Haag. Daar vonden zij een vrijplaats omdat er een doorgaande viering door voorgangers en gemeentes uit heel Nederland werd gehouden. Tot drie keer toe werd er vanuit onze gemeente meegewerkt aan deze viering. We vulden drie keer twee uur. Een maal vroeg in de ochtend en tot twee keer toe op een zaterdagavond. Een lied, gedicht, tekst, voorbede of gedachte werden in de voorbereiding door gemeenteleden aangedragen. In alle drie de vieringen staken we de roze adventskaars uit onze kerk aan. Als teken van verbondenheid en hoop. En toen was daar eindelijk het verlossende woord. Ze mogen blijven. Daarom hebben we vorige week vanuit de zondagse viering onze gelukwensen gestuurd naar de familie Tamrazyan. Een kaart met onze namen nu zij na ruim 4 maanden kerkasiel weer vrijuit kunnen leven. ‘Daar waar vriendschap is en liefde en mensen die het leven delen, daar is God.’

Viering Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 17 februari 2019, 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Vrijdagmiddaginloop voor koffie, thee en een praatje van 14-16 uur. We begroeten u graag.

Meer berichten