Blauwe reiger met nijlganzen. (foto: Herman Hendriks)
Blauwe reiger met nijlganzen. (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Vogels spotten in de Bemmelse waard

Algemeen

BEMMEL - De zomergasten komen er aan! Dat wordt vogels spotten in de Bemmelse waard. Zondag 3 maart om 08.30 uur bij café Sprok, Waaldijk 9 in Bemmel.

De IVN RijnWaalgids verwacht dat wij wintergasten en al enkele zomergasten te zien krijgen zoals kievit, ringmus, ganzen, eenden en mogelijk een ijsvogel. En natuurlijk is er ook een goede kans om een buizerd of torenvalk te spotten.

De excursie staat onder leiding van Ben Brouwer en is voor deze fietsexcursie bereikbaar op 06 53927477. De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wandelschoenen of laarzen, een verrekijker en natuurlijk een fiets zijn aanbevolen. Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

De Bemmelse Waard met Doornik is een prachtig natuurgebied, deels recent, aangelegd en toegankelijk gemaakt met struinpaden en fietspaden. De begroeiing langs en in het water, op de dijken en de daar tussenliggende velden is voor vogels een rijk voedsel- en rustgebied.

Buizerd. (foto: Herman Hendriks)

Uitgelicht

Digitale krant