Wilde bij op bloem. (foto: H200)
Wilde bij op bloem. (foto: H200) Foto: H200

Lingewaard Doet - succesvolle eerste ronde met ooievaarsnest Hulhuizen200: nu het tweede project!

Algemeen

HULHUIZEN - Binnen 10 dagen heeft het Comité Hulhuizen200 het bedrag binnen door de fantastische reacties van inwoners Gendt en Hulhuizen. Het Comité Hulhuizen200 is iedereen dankbaar voor de steun en donatie.

Hulhuizen200 komt in actie voor de wilde bij. Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar. De helft van alle 358 soorten is bedreigd, terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd. Bijen zijn onmisbaar, want zij zorgen samen met andere bestuivers, zoals zweefvliegen voor de bestuiving van driekwart van onze eetbare gewassen zoals appels, peren, kersen en tomaten.

"Gelukkig kunnen we de bijen een handje helpen. Comité Hulhuizen200 gaat samen met Lingewaard Natuurlijk een actie houden met hulp van de opbrengst van 'Lingewaard doet' om stroken grond in te zaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Daarnaast willen we op een van de zaai percelen een groot Bijenhotel plaatsen van 2,50 x 2,30 meter.

Help ons mee en maak uw perceel geschikt voor de bijen. Wij hopen dat door deze actie in Hulhuizen één groot bijenlint ontstaat, waardoor er een bloemrijke en gezonde buurt voor de bijen ontstaat zodat Héél Hulhuizen Zoemt. Wilt u meer weten over dit project, dan kunt u zich vervoegen bij de projectcoördinator Jos van Betuw, 06 23738031."

Woensdag 27 maart is de informatie avond 'Héél Hulhuizen Zoemt' in het Veerhuis Concordia. Aanvang 20:00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant