Showdans PrinseGarde. (foto: Foto Mireat)
Showdans PrinseGarde. (foto: Foto Mireat) Foto Mireat

Buutegewone 'Night of the Pronks' Gentenarren

Algemeen

GENDT - De Gentenarren pronkte op 16 en 17 februari voor Prins Jan-Willem de Buutegewone en Jeugdprins Luuk uut Hulluze Met twee uitverkochte voorstellingen werden de bezoekers getrakteerd op dans en cabaret van eigen bodem.

Night of the Pronks begint bij De Gentenarren steeds meer uit te groeien tot een avondje volwaardig theater. De voorstelling werd muzikaal ondersteund door Fanfare Word Je Zeeziek (zaterdag) en De Bevelanders (zondag).

Anoek van Swaaij nam de zaal mee als BatMom in haar persoonlijke levensverhaal. Hierbij kwamen haar tweeling en haar vlinders voor raadslid Lippmann op ludieke wijze aan bod. De Gentekwêkers toverde het podium om tot een camping op de Zwarte Cross. De mooie Achterhoekse liederen met veel gevoel voor humor zorgde voor een meedeinende zaal. Pleeboy John Joosten zorgde voor een humoristisch intermezzo tijdens deze act. Zijn zeer goede act als schoonmaker van toiletten zorgde voor veel hilariteit.

Toen was het de beurt aan De Nachtegaaltjes. De sketches over een bruid met een duiveltje op haar schouder èn over de twee koeien op weg naar het slachthuis, waren van hoogstaand niveau. Ook Hugo Peeters bewees met zijn bloemlezing over scheten als Rogier van Rufteren dat een plaats op een cabaretfestival hem niet zou misstaan.

Er was ook ruimte voor optredens van De jeugdraad van XI, de PrinseParels en de PrinseGarde. zij lieten zeer strak ingestudeerde dansen zien. De PrinseParels namen de zaal mee naar het eiland van Vaiana. De PrinseGarde lieten hun prachtige vertolking van The Wizard of OZ zien, om hiermee deze Night of the Pronk swingend en vrolijk af te sluiten.

Uitgelicht

Digitale krant