Afbeelding
Foto: Jurre Nieuwenhuis

Kutkabouters: het sprookje dat vroeger nooit werd voorgelezen

Algemeen

HUISSEN – Na het grote succes van ‘Puck van de Slettenflat’ vorig jaar komt Jeugdtheater StairKees met een nieuwe voorstelling: ‘Kutkabouters’. Een opvallende titel voor een minstens zo wonderlijk verhaal. In de vorm van een klassiek sprookje worden allerlei stereotyperingen op de hak genomen. Ondersteund met live muziek belooft het jeugdtheater Lingewaard opnieuw te verrassen.

Bezoekers maken kennis met de Kutkabouters die onder het regime van Prinses Polly Polak in opstand komen. Terwijl ze eigenlijk hele andere zorgen aan hun hoofdjes hebben. Maar de prinses heeft de bomenhoge bosbijdrage verhoogd, zodat ze niet af hoeft te kicken van haar internetshopverslaving. Bovendien moet en zal haar bouwproject – de 'Waterfallus Erectus' – koste wat het kost doorgaan. Zullen de bosbewoners het voor elkaar krijgen de plannen van Polly te dwarsbomen?

Kutkabouters is een voorstelling vol muziek, drama en een hoop schuine grappen. Geschreven, geproduceerd en gespeeld door de jonge theatermakers van Jeugdtheater StairKees.

Kom voor 5,00 euro naar de try-out op zaterdag 9 maart. De reguliere voorstellingen zijn van vrijdag 15 tot en met zaterdag 30 maart te zien voor 8,50 euro in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. Info & tickets: www.kutkabouters.nl. Adviesleeftijd: 12+.

Uitgelicht

Digitale krant