Energieloket in De Brink in Huissen. (foto: Henk Andringa)
Energieloket in De Brink in Huissen. (foto: Henk Andringa) Foto: Henk Andringa

Opening Energieloket Lingewaard in De Zilverkamp

Algemeen

HUISSEN - Donderdag 7 februari heeft wethouder Helga Witjes de aftrap verricht van het Energieloket Lingewaard in de wijk Zilverkamp. Deze wijk in Huissen is sinds de zomer van 2018 de 'Wijk van de Toekomst'. Een werkgroep van bewoners onder de werknaam 'Duurzaam Zilverkamp' zet zich in om een eigen, gedragen en ambitieuze beweging te initiƫren, faciliteren en aan te jagen ten behoeve van een duurzame en toekomstbestendige leef-en woonomgeving in de wijk. De bewoners zijn dus aan de leiding als het gaat om een transitie naar een duurzame en energieneutrale wijk.

Dit is de aanleiding geweest om het Energieloket, dat eerder in het centrum van Huissen was gehuisvest, te verplaatsen naar De Brink. En dat bleek meteen een schot in de roos. Meteen vanaf de opening om 9.30 uur hadden de drie energieadviseurs van het loket de handen vol om iedereen te kunnen helpen. Wellicht dat er ook mensen vanwege de drukte eerder zijn weggegaan, maar op 7 maart is het loket in de Zilverkamp weer geopend tussen 9.30 en 11.30 uur. Heeft u vragen over het besparen van energie, isolatie, of over het installeren van zonnepanelen, kom dat volgende keer naar het loket, of bezoek www.energieloketlingewaard.nl.

In haar woordje prees de wethouder alle vrijwilligers die zich inzetten voor Lingewaard Energie dat de bemensing van het loket verzorgt. Hierbij gaf zij ook aan dat er nog een grote behoefte is aan vrijwilligers om met Lingewaard Energie en met het energieloket mee te werken aan de energietransitie van de gemeente.

Meer informatie over Lingewaard Energie staat op www.lingewaardenergie.nl.

Uitgelicht

Digitale krant