Wat te doen met mijn CV-ketel ?

Algemeen

HUISSEN - Deze vraag leeft onder veel bewoners van Lingewaard. Lingewaard Energie houdt daarom op 12 maart in De Kuul op De Zilverkamp in Huissen een Thema-avond met dit onderwerp.

De energietransitie begint op gang te komen. De kern van de transitie is dat we energie vanaf het aardoppervlak halen in plaats van uit de aarde. De transitie bestaat uit twee delen, minder energie verbruiken en de energie die we gebruiken duurzaam opwekken.

Verduurzamen van de energie behoefte begint bij de vermindering van de energievraag. Immers energie die je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Het aanpassen van gedrag, vervangen van energieslurpers en isolatie van je woning levert hiervoor een belangrijke bijdrage aan de energiebesparing. Hierover gaat het eerste deel van de avond.

Stap 2 is duurzaam opwekken van je energie. Warmte kost circa 2/3 van de energie die je nodig hebt, deze komt bij de meeste mensen nu uit de cv-Ketel, een kampvuur in een blikken doosje. Op internet zijn tegenwoordig veel alternatieven te vinden voor de cv-ketel. Wat de alternatieven zijn komt aan de orde tijdens het tweede deel van de avond. Er wordt ook ingegaan op praktijkvoorbeelden en de voor- en nadelen van de verschillende opties. Tot slot wordt er ook nog ingegaan op financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis en energiebehoefte.

Lingewaard Energie ziet u graag 12 maart In De Kuul op De Zilverkamp in Huissen. Inloop 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Voor koffie/thee wordt gezorgd.

Uitgelicht

Digitale krant