Afbeelding

Loslaten en anders vasthouden

Algemeen

HUISSEN - Mijn stiefdochter verblijft doordeweeks in een instelling waar zij begeleid wordt in het wonen, leren en werken. Ze vindt het prachtig (wij ook!), maar voor veel ouders blijkt dat een lastig en ingrijpend gebeuren. Jouw kind dat altijd al extra zorg en aandacht nodig had gaat het huis uit. Hoe zal dat gaan? Weten ze daar wel hoe?


Bij het begin van het verblijf is er daarom een gesprek met ouders over loslaten en anders vasthouden. Ouders wordt niet gevraagd hun kind los te laten, maar we gaan het nu samen anders vasthouden. Ze mogen vallen en opstaan. Dat is vaak heel lastig, maar zo gaat dat bij opvoeden, zo gaat dat in het leven. Dat is een weg van loslaten en anders vasthouden.
Zo gaat dat met verdriet. Met ziekte. Verdriet gaat nooit weg, het laat je nooit meer los. Maar als ik verder ga mag ik soms gaandeweg ervaren dat ik dingen in het leven anders vast mag gaan houden. Of vastgehouden wordt. De Veertigdagentijd begint. Een tijd om los te laten en vast te houden (Matthijs Glastra).

Viering Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 10 maart, 1e zondag van de 40-dagentijd. Aanvang 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Iedere vrijdagmiddag bent u van harte welkom voor koffie, thee en een praatje. Tussen 14-16 uur. We begroeten u graag.

Uitgelicht

Digitale krant