Opperste concentratie. (foto: Jan Startman)
Opperste concentratie. (foto: Jan Startman) Foto: Jan Startman

Het Huissens Mannenkoor Sint-Caecilia, AD 1919

Algemeen

HUISSEN - Het Huissens Mannenkoor St Caecilia. Dit koor zou dit jaar haar 100-jarig bestaan hebben kunnen vieren. Maar het is een ieder van u bekend dat er een periode geweest is in de roemrijke geschiedenis van het koor dat er weinig te zingen was.

En natuurlijk, door gemeentelijke herindelingen dekte de oude naam de nieuwe lading niet meer. We gaan dus wel een feestje bouwen. Niet alleen voor onszelf maar ook voor alle donateurs, sponsors den andere liefhebbers van ons koor. Maar eerst moeten er een paar centen verdiend worden! We hebben de reputatie dat we onze eigen broek ophouden en dat willen we zo lang mogelijk volhouden. Niet die broek, maar die reputatie natuurlijk. “Die flauwe opmerkingen altijd.”

We hebben geprobeerd een concessie te krijgen als Waal-Rijn-Jutter, maar daarvoor waren we net te laat. Collega-zanger Rinus heeft een reputatie als bingo-master en die wil hij graag in de strijd gooien om wat zakgeld bij elkaar te bingoën. Dat gaat gebeuren op vrijdag 5 april in het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand. Iedereen is welkom.

Ondertussen wordt er ook stevig gerepeteerd op nieuw repertoire voor onder andere de medewerking aan Dodenherdenking in de Stadskerk in Huissen. En dan volgen er een hele hoop activiteiten, waarvan de laatste een concert is in Velp op kerst-avond. We beschouwen dat als een grote eer!

Overigens hebben we nog een paar staanplaatsen over in ons koor: heb je zin om sfeer te proeven of een avondje mee te zingen: welkom. Bel onze secretaris op 026 3257408 en “alles sal regh kom”.

Uitgelicht

Digitale krant