Logo gemeentenieuwsonline.nl
Voorbereiding nieuwe aanplant. (foto: Hans van Berlo)
Voorbereiding nieuwe aanplant. (foto: Hans van Berlo) (Foto: Hans van Berlo)

Natuurwerkgroepen uit Lingewaard actief bij Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Zaterdag 2 maart zijn meerdere natuurwerkgroepen binnen de gemeente Lingewaard actief geweest bij kasteel Doornenburg om achterstallig groenonderhoud aan te pakken.

De vrijwillige groenploeg van het kasteel, ondersteund door de knotploegen van Bemmel en Huissen en de Heggenvlechtbrigade, allen vallend onder Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben de handen uit de mouwen gestoken. Hierbij werden ze versterkt door de knotploeg Doornenburg/ Roswaard.

De opkomst was groot, met veertig enthousiaste mannen en vrouwen is er veel werk verzet zoals, het opschonen van de droge greppel naast de gedeeltelijk gevlochten heg langs de Rijnstraat. Ook zijn er voorbereidingen getroffen om een nieuwe heg te kunnen plaatsen langs de Lingeweg. Deze heg wordt op 13 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag geplant.

Deze zaterdag was een geweldig succes met goed weer in de ochtend en een prima sfeer. Er gaan stemmen op om dit jaarlijks met alle groepen te herhalen. Voor een mooiere en rijkere natuur binnen Lingewaard!

"Heeft u ook interesse om deel te nemen aan een natuurwerkgroep om bomen te knotten of heggen te vlechten? Neem dan contact op via info@lingewaardnatuurlijk.nl. Ook de groenploeg van het kasteel zoekt enthousiaste vrijwilligers om regelmatig in een prachtige omgeving rond het kasteel te werken. Neem dan contact op met coördinator@kasteeldoornenburg.nl."

Meer berichten