Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Cor Frensen)
(foto: Cor Frensen) (Foto: Cor Frensen)

Hardlopen kan altijd

HUISSEN - Ja hardlopen is een heel andere sport dan voetbal, basketbal, hockey of golf. Ten eerste is het een sport die je in allerlei groepen kunt beoefenen. Je kun altijd hardlopen. Het maakt niet uit of het licht of donker is, of het regent of droog is.

Voor ieder moment zijn de juiste spullen, lees kleding, schoenen en lampen te koop. Verder is de sportaccommodatie altijd open, overal beschikbaar en er is altijd een uitdaging te bedenken. Waar je ook bent je kunt je hardloopambities uitleven. Met Pheidippides loop ik wekelijks in en rond Huissen. Telkens en andere route, maar altijd op een verharde ondergrond.

Zelf vind ik het heerlijk om af en toe door mul zand te lopen. Nu niet meteen afhaken, ik geef toe dat ik hierin een uitzondering ben. Het hoeft niet, want gaan we met de groep (in de zomer) naar een bos, dan kun je ook kiezen voor een mooi bospad. En als je dan zo bent ingesteld als ik, dan is in de vakantie hardlopen op een strand, aan het begin van de avond bijvoorbeeld, echt heerlijk.

Kom je dan terug bij je vakantieonderkomen en neem je een frisse douche, dan verzeker ik je dat je die avond zult slapen als een roos. Tenminste als je lijf hetzelfde is afgesteld als het mijne. Natuurlijk mag je ook gaan lopen als je partner nog ligt uit te slapen en jij, onrustig geworden door teveel rust, ligt te denken wat doe ik hier en hoe lang gaat dit nog duren. Heerlijk om in de vroege ochtendkilte van een mooie zomerdag de zon op te zien komen als je licht zwetend langs de velden loopt. De rust die er dan is maakt jezelf ook relaxed. Wat let je nog kom hardlopen. Meer informatie? www.phiedippides.nl.

Meer berichten