Logo gemeentenieuwsonline.nl

Expositie van Marga Roelofs in de Kijkruit te Gendt van 15 maart tot en met 26 april 2019

GENDT - Op uitnodiging van stichting Kunstkring Gendt Verbeeld exposeert Marga Roelofs tot en met 26 april in de Kijkruit aan de Dorpstraat 21b in Gendt.

De expositie bestaat uit keramiek en enkele beeldhouwwerken van speksteen. Al zo`n 25 jaar vindt zij het heerlijk om met deze hobby bezig te zijn. Ze heeft les gehad op de Open Academie in Bemmel van de docenten Henk van Meurs, Bob Lejeune en Bart Jansen. Bij het uitoefenen van haar hobby vindt zij het heerlijk om haar fantasie de vrije loop te geven.

Zij voelt zich aangetrokken tot het boetseren van vrouwenfiguren met een knipoogje naar het abstracte. “Er is ooit is in een regionaal krantje geschreven dat zij een kunstenares zou zijn; maar dat is ze zeker niet”, aldus Marga. Deze expositie biedt haar de gelegenheid om geïnteresseerden te laten zien hoe zij met haar hobby bezig is.

Dat haar werken ook geen echt verhaal hebben klopt, maar dat laat ze graag over aan de fantasie van de mensen die een kijkje komen nemen in De Kijkruit in Gendt. Het belangrijkste wat betreft het uitvoeren van haar hobby is, dat ze na voltooiing van een werkstuk kan zeggen: “ ik ben tevreden met het resultaat. En het proces daar naar toe heeft mij veel voldoening gegeven”.

Algehele informatie: Werkgroep De Kijkruit: Anneke van Huystee, Dorpstraat 56, Gendt; 0481-421156; huystee@planet.nl; https://twitter.com/GendtVerbeeld; https://www.facebook.com/GendtVerbeeld. Interesse om ook eens te exposeren in de Kijkruit? Geef je op via het aanmeldingsformulier op www.kunstkringgendtverbeeld.nl.