Logo gemeentenieuwsonline.nl
Verpleegsters laden medische spullen uit. (foto: Miva)
Verpleegsters laden medische spullen uit. (foto: Miva) (Foto: MIVA)

Helpt u ook om de zorg in Nepal te verbeteren?

LINGEWAARD - Zes verpleegkundige studenten uit Lingewaard en Nijmegen, derdejaars ROC Nijmegen, vliegen op 24 april naar Nepal voor een stage van tien weken. In het stadje Pokhara helpen zij zorginstellingen en inventariseren ze tekorten op het gebied van medische hulpmiddelen. De studenten roepen mensen en bedrijven op om hiervoor een donatie te doen.

Veel dorpsbewoners in Nepal leven onder gebrekkige omstandigheden. Daarom is voorlichting belangrijk, in de eerste plaats over basiszorg zoals handenwassen voor het eten en na het toiletbezoek. Zes toekomstig verpleegkundigen uit Lingewaard (Ilja Joosten, Elke Brink en Koen Meijer) en Nijmegen (Manon Aageneng, Merle van Zagten en Lise Straatman) gaan hierbij helpen.

Ze willen kennis delen over hygiëne en voorlichting geven. Maar ook willen zij iets doen aan het tekort aan hulpmiddelen en materialen. Denk hierbij thermometers, bloedrukmeters en mitella’s. Of aan krukken en rolstoelen. Ook kan het gaan om kleren, speelgoed, EHBO-spullen en zelfs basisartikelen zoals tandenborstels, zeep en maandverband.

De studenten roepen iedereen, ook bedrijven, in de omgeving Lingewaard en Nijmegen op om hiervoor een donatie te doen. De 'Maya Foundation' (www.mayafoundation.com/wp/) zorgt er voor dat het ingezamelde bedrag volledig en goed wordt besteed. De avonturen van de zes studenten zijn te volgen via de facebookpagina ‘internationalisering nepal’.

"Draagt u ook een steentje bij? Hartelijk dank voor uw donatie via https://www.doneeractie.nl/help-de-gezondheidszorg-in-nepal-te-verbeteren/-34026. Google: doneeractie gezondheidszorg nepal."

Meer berichten