Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

IJsvogels Angeren zestig jaar

ANGEREN - Een exacte oprichtingsdatum van schaatsvereniging 'De IJsvogels Angeren' is niet bekend, maar dat moet 1958 of 1959 zijn geweest. Daarom wordt aangenomen dat de winter van 1959 de eerste winter is geweest waarbij er is geschaatst.

Als thuisbaan werd De Strang achter de dijk aangewezen. In die tijd waren de winters wat strenger. De vereniging zorgde altijd voor een goed verzorgde baan. Binnen de club waren ook talentvolle schaatsers ondergebracht. Nelleke Lamers was van hoog niveau. Ook Diny Buurman, Jo Kuster en Jac Willemsen konden er wat van. Na verloop van tijd raakte de vereniging in ruste. Door gebrek aan natuurijs nam de belangstelling voor het schaatsen af. Drie leden van de huidige schaatsvereniging schaatsten in 1997 de laatste Elfstedentocht en dat was het signaal om de vereniging nieuw leven in te blazen. Vanaf 1997 is het aantal fanatieke schaatsers flink toegenomen. De trainingen hebben meerdere doelen: samen sporten, gezellig afsluiten, maar voor menig schaatser dienen de trainingen als voorbereiding op de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee Oostenrijk. Ontelbare kruisjes zijn er gescoord.

Het bestuur van de vereniging wil stil staan bij het zestigjarig bestaan. Voor leden, oud-leden en genodigden is er een bijeenkomst gepland op 31 maart van 15.00 tot 19.00 uur in café de Letste Stuyver aan de Molenstraat 6 in Angeren. Van 15.30 tot 17.00 uur is er een receptie. Mocht men als oud-lid geen uitnodiging hebben ontvangen, dan is men bij welkom.

Meer berichten