Brons voor Huissense Daan Radier

HUISSEN - Op zaterdag 9 maart werd het NK-judo onder 18 jaar gehouden in Den Haag. Met 15 judoka’s stond Bushi Arnhem op dit NK. Het resultaat: een zilveren plak voor Elin Henninger (-52kg) en brons voor Binck te Winkel (-46kg) en de Huissense Daan Radier (-55kg).

Elin begon sterk aan het NK en behaalde solide de finale. Helaas moest ze haar meerdere erkennen in haar tegenstandster in de finale. De overwinning ging nipt naar Blanka Uytendaal. De 16-jarige Daan begon zijn toernooi heel sterk. In de kwartfinale verloor hij van de latere kampioen Laurens Wilms. Daan knokte zich daarna terug naar de kleine finale om het brons. Deze wedstrijd kon hij vrij snel en overtuigend beslissen met een houtgreep. Binck begon goed met een aantal winstpartijen maar verloor de halve finale van de latere kampioen, Quinten van der Veen. In de volgende partij maakte Binck een snelle score waarna hij de wedstrijd goed uit kon judoën en de bronzen medaille pakte. Noer Zouaidia verloor helaas haar partij voor het brons. Zij werd uiteindelijk vijfde. Merijn te Winkel, Danée Roos, Stan Heg en Anouk de Kruijff eindigden op een zevende plaats, zij werden net voor hun partij om het brons uitgeschakeld.

Bushi is trots op al onze judoka’s. Podiumplaats of niet. Soms zit het mee, soms zit het tegen maar zolang er groei zit in de ontwikkeling van onze judoka’s zijn wij als club zeer tevreden. En groei hebben we zeker op dit NK gezien. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op onze website en facebookpagina.