Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een zelfportret van Vincent van Gogh.
Een zelfportret van Vincent van Gogh.

Kindercollege over Vincent van Gogh in Bibliotheek Gendt

GENDT - Bij Vincent van Gogh denk je misschien meteen aan zijn schilderij met zonnebloemen, of aan zijn ene oor. Docent culturele kunstzinnige vorming Elise van Zuylen weet nog véél meer over deze wereldberoemde schilder. Ze vertelt erover tijdens een gratis kindercollege op vrijdagmiddag 5 april in Bibliotheek Gendt.

De Nederlandse schilder Vincent van Gogh heeft ontzettend veel prachtige schilderijen gemaakt. Toch is hij pas beroemd geworden na zijn dood in 1890. Nu is hij een van de beroemdste schilders van de wereld. De laatste vier jaar van zijn leven woonde en werkte hij in Frankrijk.

Elise van Zuylen is docent culturele kunstzinnige vorming bij het Stedelijk College in Eindhoven. Tijdens haar kindercollege krijg je antwoord op vragen als, waarom sneed Vincent nou eigenlijk zijn oor af? En waarom schilderde hij zoveel zonnebloemen? Je mag Elise de oren van het hoofd vragen, maar ook zelf aan de slag met kwast en papier!

Dit kindercollege duurt van 16.00 tot 17.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Meld je vooraf aan via gendt@obgz.nl of in de vestiging zelf. Het kindercollege is gratis.

Meer berichten