Logo gemeentenieuwsonline.nl
Nigeriaanse kinderen bij een waterput. (foto: ZOA)
Nigeriaanse kinderen bij een waterput. (foto: ZOA) (Foto: )

Wandelen voor Water: in actie voor schoon drinkwater

LINGEWAARD - Op woensdag 20 maart om 9.00 uur komen basisschool De Wieling uit Haalderen en basisschool De Tichelaar uit Gendt met honderd leerlingen van groep 7 en 8 in actie voor schoon drinkwater.

De kinderen staat een sportieve uitdaging te wachten. Ze zullen zes kilometer lopen met zes liter water in een rugzak, net als veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks ver moeten lopen om water te halen. In de aanloop naar de sponsorloop hebben de leerlingen in een gastles meer gehoord over het wereldwijde waterprobleem en zijn ze geënthousiasmeerd om hun steentje bij te dragen. Dit keer lopen ze voor Nigeria waar het vaak ontbreekt aan water- en sanitaire voorzieningen.

Met de opbrengst van de sponsorloop, die gefaciliteerd wordt door Rotaryclub Lingewaard, worden vluchtelingen in het noordoosten van Nigeria geholpen aan schoondrinkwater. In Nigeria zijn door terreurorganisatie Boko Haram miljoenen mensen op de vlucht geslagen en hebben een tekort aan alles. Zo ook schoon drinkwater. Op dit moment lopen de ontheemden (veelal vrouwen en kinderen) 4 tot 6 kilometer naar de dichtstbijzijnde waterput. Een enorme afstand in een gevaarlijk gebied. Daarnaast zijn er amper latrines en ontbreekt kennis over hygiëne en gezondheid.
Met de opbrengst van de actie zullen honderden gezinnen geholpen worden aan schoon drinkwater, latrines en hygiënetraining.

Publiek is welkom om de kinderen aan te moedigen. Startpunt is De Wieling, Kolkweg 5 in Haalderen. Deze actie wordt organisatorisch mede mogelijk gemaakt door Rotary Lingewaard.

Meer berichten