Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Uitverkochte prèmiere voor controversiële voorstelling

HUISSEN - Op zaterdag 15 maart beleefde jeugdtheater Stairkees haar prèmiere van de voorstelling ‘Kutkabouters’. Een absurde en snoeiharde sprook. U leest het goed: ‘sprook’. Een sprookje voor de jeugd en volwassenen!

Het publiek was na afloop van de prèmiere ontzettend enthousiast over de voorstelling, en bekroonde de spelers met een lange staande ovatie. Een bezoeker schreef een van de spelers na afloop op social media: ‘Ik voel m’n buikspieren’ en een andere bezoeker beschreef de voorstelling als: ‘Droog en absurdistisch maar ook schaamteloos en hilarisch!’

In de aanloop naar deze ietwat gewaagde productie kreeg de voorstelling regelmatig reacties over haar controversiële titel. Dit stond echter het succes van de voorstelling dus niet in de weg. StairKees speelde zowel de try-out als afgelopen weekend voor drie volle zalen.

De voorstelling gaat over de Kutkabouters die onder het regime van Prinses Polly Polak in opstand komen. Terwijl ze eigenlijk hele andere zorgen aan hun hoofdjes hebben. Maar de prinses heeft de bomenhoge bosbijdrage verhoogd, zodat ze niet af hoeft te kicken van haar internetshopverslaving. Bovendien moet en zal haar bouwproject – de 'Waterfallus Erectus' – koste wat het kost doorgaan. Zullen de bosbewoners het voor elkaar krijgen de plannen van Polly te dwarsbomen?

De voorstelling is nog te zien op 22, 23 en 30 maart in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. Kaarten kosten 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kutkabouters.nl. Adviesleeftijd: 12+.

Meer berichten