Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ensemble the Young Ones onder leiding van Lucie Gieles.(foto: Toine Langerwerf)
Ensemble the Young Ones onder leiding van Lucie Gieles.(foto: Toine Langerwerf) (Foto: )

Vierde nationale Lente SchaakConcert

RESSEN - Allen van harte welkom op het Nationale SchaakConcert in Ressen op de eerste lentezondag van 2019, voor de vierde keer onder de vlag van Talento Metissimo. Dit jaar staat het geheel in het teken van Natuurbehoud Ontzandingsplas Plakse Wei en haar ijsvogels.

De muzikale opening start om 13.00 uur in de rustieke kerk en ligt in handen van blaas-ensemble The Young Ones onder leiding van Lucie Gieles. Aansluitend klinkt de Muziek Interval Race met de muziekintervalklokjes. De carrousel aan activiteiten wordt voortgezet met een schaaktriade bestaande uit: teamschaak, doorgeefschaak en Metissimo's Simultaan. Voorafgaand zijn er weer de bekende schaaklessen van de schaaktrainers. Traditioneel is er de authentieke creatieve heraldiek als ook de mogelijkheid om even heerlijk buiten te struinen in het rustieke Ressen met de Ouessante schaapjes, de groene speurtocht te volgen, alsook de sfeermuziek door jonge talenten.

Er zijn diverse prijzen te behalen door deelname aan de Muziek Interval Race en de Schaaktriade. De uitreiking volgt zodra de uitslag bekend is. De entree inclusief 1 consumptie met programmaboekje bedraagt vijf euro. "Het is fijn als men zich voor deelname aan de Schaaktriade vooraf wilt op geven.Vindt u het leuk om een keer mee te jureren? Bel gerust naar onze contactouders: 06 25506566 of 06 28722478. Voor informatie zie: www.TalentoMetissimo.nl.

ANBI Stichting Talento Metissimo zet zich (landelijk) in voor educatieve talentontwikkeling in Beta en Cultuur.

Meer berichten