Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Martin Sahalessy fotografie)
(foto: Martin Sahalessy fotografie) (Foto: )

Vijftien jaar Smartlappenkoor `t Ploegje

DOORNENBURG - Smartlappenkoor `t Ploegje is vijftien jaar geleden opgericht door twaalf mensen die graag een avondje wilde zingen.

Ondertussen is het koor uitgegroeid tot 50 leden van jong tot oud. Elke dinsdagavond oefenen we bij Eet & Drinkfestijn De Waay in Doornenburg onder begeleiding van dirigent Wim Polman. Het repertoire is gemend met oude en moderne liedjes. Deze liedjes worden ook regelmatig ten gehoren gebracht in de verzorgingshuizen. Het repertoire wordt dan aanpast met liedjes uit de oude doos, zodat de ouderen met volle borst mee kunnen zingen en een avondje kunnen genieten.

Het geeft `t koor een goed en blij gevoel als je de mensen ziet meezingen en genieten. Daarom viert smartlappenkoor `t Ploegje op zaterdag 30 maart zijn vijftienjarig bestaan in Eet & Drinkfestijn De Waay aan de Rijndijk 67 in Doornenburg (0481 424913). Van 11.30 tot 18.00 uur is er een groot korenfestival met medewerking van SLK. Lingewaard (Bemmel), De Waredo`s (Dodewaard), De Aladna`s (Aalten), Oud Bruin & Jong Belegen (Rhenen), `t Anker (Alphen) en `t Ploegje (Doornenburg). Samen zullen zij een gevarieerd meezing programma aanbieden. De entree is gratis.