Logo gemeentenieuwsonline.nl
Klimaatvlag
Klimaatvlag (Foto: Cees Visser)

Demonstreer met een klimaatvlag

LINGEWAARD - Toen het Voorlopige Klimaatakkoord eind december aan de regering was aangeboden, besloten de milieuorganisaties een Klimaatmars te houden: op 10 maart in Amsterdam. Hieraan namen circa vijftig organisaties deel, ze protesteerden voor een beter klimaatbeleid.

In de media gaat de discussie door. Wat de energietransitie voor burgers zal betekenen, is onduidelijk en onzeker. Het voorlopige akkoord is doorgerekend en de regering komt in mei met plannen. De klimaatmars was indrukwekkend, een breed gedragen manifestatie, samen te vatten als een eis voor: ”Een voortvarend, duidelijk en rechtvaardig klimaatbeleid.”

Die eis kan men ondersteunen door een klimaatvlag op te hangen. "U kunt samen met anderen zo het signaal afgeven, dat wij ons zorgen maken. U wilt toch ook, dat uw (klein)kinderen opgroeien in een schone wereld? De schooljeugd begon in Den Haag al met protesteren. Wij kunnen hen daarin verder ondersteunen. Ga een klimaatvlag ophangen. Aan een stok, aan uw balkon of achter een klein raam. Om zo uiting te geven aan het grote belang van een goed en rechtvaardig klimaatbeleid."

Symbolen:

Geel: Uw zorg, of boosheid over het huidige klimaatbeleid.

Rood: Betaalbare kosten voor huurders en huiseigenaren.

Groen: Uw hoop op een leefbaar klimaat in de toekomst.                        

De klimaatvlag is te bestellen voor 16 euro. Mail: klimaatvlag@kpnmail.nl; Cees Visser, Bemmel, 0481 451694.

Meer berichten