Logo gemeentenieuwsonline.nl

IKC De Regenboog gaat voor duurzaam

BEMMEL - Woensdag 13 maart is op IKC De Regenboog in Bemmel de officiële aftrap geweest de school te verduurzamen. De eerste grote stap is om het grote dak op het zuiden te voorzien van 216 zonnepanelen.

De Regenboog vindt het belangrijk om aan het thema duurzaamheid veel aandacht te besteden en vooral leerlingen daarin mee te nemen, daarom is de school in elke groep deze periode actief met het thema ‘Duurzame Energie’ aan de slag gegaan. Ook voor ouders, personeelsleden en inwoners van Lingewaard is het project interessant, omdat zij kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Met de zonnepanelen gaat de school fors op energielasten besparen.

Een deel van de investering wordt met crowdfunding opgehaald. Geïnteresseerden kunnen een bedrag van 100 - 350 euro uitlenen aan de school. Dit bedrag wordt in vijf jaar terugbetaald met een rente van vier procent.

"Wilt u ook meedoen met de crowdfunding en meehelpen IKC De Regenboog duurzamer maken? Meer informatie over het project en deelname aan de crowdfunding staat op www.regenboog-bemmel.nl (kopje informatie -> mededelingen) en www.lingewaardenergie.nl."

Meer berichten