De Jutbak in Angeren bij de schoolroute richting Bemmel. (foto: Angeren Duurzaam)
De Jutbak in Angeren bij de schoolroute richting Bemmel. (foto: Angeren Duurzaam) Foto: Angeren Duurzaam

Opening Jutbak in Haalderen!

vrijdag 12 april 2019 13:00

HAALDEREN – De afgelopen maanden is het platform in samenwerking met de Gemeente Lingewaard druk bezig geweest met het herinrichten van het Haalders Bos.

Om zowel afval te voorkomen in het bos als langs de schoolroute van het OBC richting Gendt/Doornenburg, heeft het platform gekozen voor het plaatsen van een jutbak in het Haalders Bos aan de kant van de Van der Mondeweg. Zo kunnen de scholieren hun afval in de jutbak gooien en hoopt men het afval langs de Van der Mondeweg te verminderen, maar in de toekomst ook het afval in het Haalders Bos te kunnen verminderen.

De plaatsing van de jutbak eerder in Angeren bleek een succes te zijn geweest, waardoor het platform ervan uitgaat dat ook de jutbak in Haalderen veelvuldig gebruikt zal gaan worden. De opening van de jutbak zal plaatsvinden op vrijdag 12 april, waarbij men om 13.00 uur in samenwerking met groep 6 en 7 van basisschool De Wieling het Haalders Bos gaat schoonmaken. Om 14.30 uur zal de jutbak onder toeziend oog van de wethouder geopend worden in het Haalders Bos.