Sponsorloop IKC De Doornick voor Care4tina

dinsdag 9 april 2019 12:45

DOORNENBURG - Op dinsdag 9 april is op IKC De Doornick, Blauwe Hoek 40 in Doornenburg, de jaarlijks terugkerende sponsorloop. Vanaf 12.45 tot 14.25 uur rennen alle leerlingen van de school zoveel mogelijk gesponsorde rondjes.

Dit jaar staat de sponsorloop helemaal in teken van Care4tina. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie die medische hulp verleent aan kinderen met schisis. Een medisch team bestaande uit onder andere een plastisch chirurg van Rijnstate Arnhem en een anesthesist van het Radboudumc uit Nijmegen, beiden met een assistent, zijn bereid gevonden om jaarlijks naar Xian in China af te reizen. Gedurende twee weken worden belangeloos kinderen geopereerd aan de schisis. Naast de leden van bestuur en dit medische team reizen twintig vrijwilligers mee naar Xian. De vrijwilligers betalen hun ticket en onkosten zelf. Alle giften die Care4tina ontvangt, worden ingezet waarvoor ze bedoeld zijn. Voor circa duizend euro kan er een kind geopereerd en nazorg krijgen. In de loop der jaren zijn vele kinderen door deze stichting van hun handicap verlost en krijgen zij meer kansen op een mooie toekomst.

Tijdens de vastenactie verdiepen de kinderen zich verder in deze stichting en kijken daarnaast ook naar het land waar deze stichting actief is: China. In de klassen gaan zij op zoek naar de cultuur, religie, gezondheidszorg en onderwijs in China. De leerlingen mogen ook een potje Sudocreme meebrengen, dit wordt in de klas verzameld. Hier is veel behoefte aan en wordt gebruikt bij de verzorging voor en na de operatie. Natuurlijk is het fijn als de kinderen aangemoedigd worden tijdens de sponsorloop.