Wisselbeplanting. (foto: Joyce Oomen)
Wisselbeplanting. (foto: Joyce Oomen) Foto: Joyce Oomen

Lezing bij Groei&Bloei Arnhem

maandag 8 april 2019 20:00

ARNHEM - Het tuinseizoen staat weer voor de deur. Groei&Bloei Arnhem organiseert ook dit jaar weer diverse activiteiten. Deze staan op www.arnhem.groei.nl met het volledige programma.

De eerstvolgende lezing is op maandag 8 april in De Molenplaats Sonsbeek: ‘Ontdek de wondere wereld van wisselbeplanting’ door Joyce Oomen van Blooming Business. Joyce is gespecialiseerd in het maken van (veel)kleurige beplantingen voor parktuinen, festivaltuinen (waaronder Floriade 2012), gemeenteborders en particuliere tuinen. Met als speerpunt het gebruik van bijzondere en makkelijke eenjarigen. Of zoals zij zelf zegt: wisselplanten. Het combineren van wisselbeplanting is een logisch vervolg van haar opleiding tot bloemenarrangeur. Eigenlijk is het een creëren van een groot boeket, maar dan met wortels.

Elke tuin kan opfleuren van potten of een border met wisselplanten. Er is genoeg te kiezen uit het grote sortiment. Werken met eenjarigen is dus eigenlijk veel eenvoudiger dan gedacht wordt. Het is wel essentieel om uit te gaan van een goed plan. Zaken als standplaats en de combinaties van de verschillende soorten zullen uitgebreid aan bod komen.

De lezing wordt van 20.00 tot 22.00 uur gehouden in De Molenplaats Sonsbeek (voorheen Bezoekerscentrum), Zijpendaalseweg 24a, Arnhem. Voor leden van Groei & Bloei is de toegang tot de lezing gratis, inclusief een kopje koffie/thee. Niet-leden betalen 5,00 euro.