Kijkje in de kunstuitleen. (foto: Vera Berns)
Kijkje in de kunstuitleen. (foto: Vera Berns) Foto: Vera Berns

Rabobank Clubkas Campagne Stem op Kunstkring Gendt Verbeeld

Algemeen

GENDT - De Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’ bestaat uit De Kijkruit, de Kunstuitleen en Atelier 13.

In de Kijkruit worden al bijna 30 jaar exposities gehouden van mensen uit de regio, die voor een kleine vergoeding hun werken kunnen tentoonstellen. De Apotheek in Gendt heeft hiervoor zijn etalage beschikbaar gesteld. Elke zes weken is er een nieuwe expositie.

Kunstuitleen ‘Gendt Verbeeld’ viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. 25 jaar waarin veel mensen voor weinig geld een mooi schilderij hebben kunnen lenen. Dit kan omdat de kunstuitleen niet commercieel is. Het doel is, dat het voor iedereen mogelijk moet zijn een mooi kunstwerk in huis te hangen. Er wordt niet aan verdiend. Maar zo af en toe moet er iets nieuws aangeschaft worden, zoals een goed werkende I-pad voor de foto’s van alle kunstwerken of een nieuwe laptop, voor de administratie.

Atelier 13 vindt u aan de Kruisstraat 13. Daar kunnen kunstenaars gebruik maken van een ruimte, beschikbaar gesteld door de familie Bookelman. Men kan hier vrij werken en vaak doet men inspiratie op bij het zien van elkaars werk. Al deze activiteiten werken positief in het dorp. Zo zijn er al drie schilderclubs ontstaan bij het SWOG, die op verschillende tijden hun werkplek vinden in De Hof van Breunissen.

De Kunstkring is dan ook heel blij, dat zij mee mag doen met de Rabo Clubkas Campagne. Elke stem op de Kunstkring is geld waard. Wij zouden u zeer dankbaar zijn wanneer we op uw stem kunnen rekenen. Wanneer u lid bent van de Rabobank, dan kunt u vanaf 15 april uw stem uitbrengen.

Uitgelicht

Digitale krant