Vendeliers tijdens de wedstrijd. (foto: Gilden Huissen)
Vendeliers tijdens de wedstrijd. (foto: Gilden Huissen) Foto: gilden Huissen

Huissense vendeliers succesvol

Algemeen

HUISSEN - Tijdens het Gelders kampioenschap Vendelen Indoor in Wehl hebben de vendeliers van de Huissense gilde Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius eerste prijzen behaald.

Meer dan vierhonderd vendeliers uit heel Gelderland toonden hun kunsten. Er zijn verschillende disciplines zoals klassiek vendelen en Gelders vendelen. De vendeliers van het Sint-Gangulphusgilde behaalde weer een eerste prijs in het klassiek vendelen. Ook de jeugdvendeliers van het Sint-Laurentiusgilde behaalden een eerste prijs. Vorig jaar hadden ze ook de eerste prijs. De promotie naar hogere klasse zal volgend jaar zeker volgen.

Het hele jaar door oefenen de vendeliers. Niet alleen binnen maar ook buiten. Tijdens het paasvuur op eerste paasdag kan men de vendeliers weer in actie zien. "Overigens zijn we nog op zoek naar jeugdleden voor het vendelen. Jongens en meisjes zijn welkom, kijk eens op de website, of kom eens een keer kijken tijdens het oefenen van de vendeliers. www.gildenhuissen.nl of info@gildenhuissen.nl."

De jeugdkampioenen. (foto: Gilden Huissen)

Uitgelicht

Digitale krant